Статус тимчасового захисту для українців у ЄС діятиме до весни 2024 року

Статус тимчасового захисту для українців у ЄС діятиме до весни 2024 року

Укрінформ
Статус тимчасового захисту для громадян Українців в Європейському Союзі діятиме до весни 2024 року, а також буде окреме роз'яснення щодо процедури реєстрації українців, які тимчасово повертаються додому.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

Вона зауважила, що на зустрічі сторони зафіксували, що статус тимчасового захисту, який отримали більше 5 млн наших громадян на території ЄС буде діяти до весни 2024 року як мінімум

Стефанішина зауважила, що проблемним питанням так само було те, що багато українців не просто вертаються, а вони на певний час приїжджають до України, а потім повертаються на територію Євросоюзу.

Читайте також: У Мінінтеграції розповіли, з якими проблемами українці найчастіше стикаються в ЄС

«Ми також зафіксували, що обмежень щодо повернення їх на територію ЄС не буде, буде окреме роз'яснення щодо процедури реєстрації таких громадян, адже були випадки затримання або навіть повернення в Україну, або недопуску громадян, які хотіли повернутися знову в ЄС», - сказала віцепремʼєр-міністр.

Як повідомлялося, 2 серпня європейська комісарка із питань внутрішніх справ Йлва Йоганссон прибула до Києва, аби обговорити з представниками українського уряду практичне виконання Директиви про тимчасовий захист, кроки на шляху до вступу до ЄС і непохитну підтримку Євросоюзом України та її народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-