В Україні не діють «закони», введені російськими загарбниками – Мін’юст

В Україні не діють «закони», введені російськими загарбниками – Мін’юст

Укрінформ
Будь-які нормативно-правові акти, введені російськими загарбниками у дію на визнаних світом територіях України, є неправомірними та не створюють жодних правових наслідків.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство юстиції України у Фейсбуці.

“На тимчасово окупованих територіях самопроголошена влада намагається побудувати свою злочинну нормативну, але не правову систему. Зрозуміло, що подібна діяльність для декого може створити «юридичні колізії», тобто, суперечності з уже існуючими в Україні, легітимними нормативно-правовими актами”, - йдеться в повідомленні.

У Мін’юсті нагадують, що “чинними на території держави є лише ті закони та документи, що розроблені та прийняті відповідно до вимог Конституції та законів України”.

”Наголошуємо, що будь-які нормативно-правові акти, введені ворогом у дію на визнаних світом територіях України, є нікчемними та неправомірними, а отже, не створюють жодних правових наслідків”, - інформують у міністерстві.

Також зазначається, що Україна вже понад 30 років має абсолютно обґрунтоване право на самостійність, визнане всіма цивілізованими країнами, і є повноправним учасником міжнародних відносин, тому “кожна спроба на території незалежної держави запровадити свої порядки є лише зайвим доказом тієї купи злочинів, що вже вчинила російська влада”.

Читайте також: У Маріуполі загарбники позбавили українців прав на нерухомість

За даними Офісу генпрокурора, від початку повномасштабної війни рф проти України, станом на 20 липня, зареєстровано 24 208 злочинів агресії та воєнних злочинів – тобто, порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-