Радуцький пояснив, чому здорожчали ліки

Радуцький пояснив, чому здорожчали ліки

Відео
Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький повідомив, що ліки здорожчали через підвищення вартості доставки.

Про це повідомляє ВР у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Дуже здорожчала логістика доставки ліків до аптек та лікарень. Тому є здорожчання препаратів. Воно на сьогодні становить в районі 12%. Держава сьогодні намагається зробити все, щоб було уповільнення здорожчання", - сказав депутат.

Радуцький повідомив, що на підтримку системи охорони здоров'я в Україні отримали допомогу в 1,7 млрд дол. Частина з цих грошей буде направлено на програму "Доступні ліки" і на закупівлі, які проводить ДП "Медичні закупівлі".

Читайте також: В Україні за час повномасштабної війни ліки подорожчали на 12%

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства охорони здоров'я, кількість виписаних рецептів за програмою «Доступні ліки» у травні досягла довоєнного рівня (у січні цього року було виписано 1,15 млн рецептів, у травні — 1,16 млн). Програма реімбурсації, тобто відшкодування державою вартості ліків, поширюється на 401 лікарський засіб.

В Україні понад 2,2 тис. аптек упродовж минулого тижня відпустили інсуліни. На період воєнного стану пацієнти мають змогу отримувати препарати інсуліну повністю безоплатно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-