«Дурня повна»: Резніков відреагував на вручення повісток за порушення

«Дурня повна»: Резніков відреагував на вручення повісток за порушення

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков не підтримує вручення повісток громадянам як покарання за щось, зокрема, перевищення швидкості на дорогах.

Про це він заявив в інтерв’ю ВВС Україна, повідомляє Укрінформ.

«Іноді це (вручення повістки – ред.) робиться як покарання за щось - наприклад, порушення швидкісного режиму. Я точно проти цього. Я вважаю, що це дурня повна, тому що служити країні й захищати країну - це точно не має бути покаранням», - зазначив Резніков.

Випадки вручення повісток людям під під'їздом чи у торговельному центрі міністр порівняв з таким поняттям у праві, як «ексцес виконавця».

«Це як у прислів'ї про дурня, якого примусили богу молитись. У кожного центру комплектації є свій план. Доукомплектування відбувається у будь-якому разі. Не в якихось там величезних масштабах, але ми маємо і загиблих, і поранених. Ми маємо сьогодні підрозділи, які мають відпочити, відновити боєздатність. Відповідно, мають завезти свіжі сили. Тому, звісно, певний набір є», - пояснив міністр.

Читайте також: На військовому обліку не за місцем проживання стоять понад 3 мільйони осіб – МВС

Водночас, зауважив він, повістка означає не одночасну мобілізацію, а вимогу прийти в центр комплектації й пройти перевірку.

«Може, ти саме потрібен зараз - тоді тебе мають право призвати під час воєнного стану. Або скажуть: "Йди, ти в резерві". Або: "Друже, а чого ти не став на реєстрацію?" - додав Резніков.

Очільник Міноборони підкреслив, що зараз у секторі безпеки і оборони достатня кількість людей, а щоб бути максимально ефективним, планувати серйозні контрнаступи, нам потрібно більше сучасної зброї.

Читайте також: У Києві вручили повістки більш як 200 відвідувачам нічних клубів

Як повідомлялось, за інформацією Нацполіції, у результаті нічного відпрацювання до Черкаського районного управління поліції було доставлено понад тридцять порушників комендантської години, які нехтували заборонами та правилами безпеки. Також 34 громадянам військові вручили повістки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-