Майже 700 тисяч українців не отримали вчасно другої дози COVID-вакцини

Майже 700 тисяч українців не отримали вчасно другої дози COVID-вакцини

Укрінформ
Станом на 26 червня майже 700 тисяч українців не отримали другої дози вакцини проти COVID-19, ще понад 14 мільйонів не зробили бустерного щеплення.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує пресслужба МОЗ.

«З об’єктивних причин, що спричинені повномасштабним вторгненням російської федерації, спостерігаємо зменшення темпів вакцинації проти коронавірусної хвороби. Разом з тим, останні чотири місяці середня кількість зроблених щеплень складає близько чверті мільйона на місяць. Варто зазначити, що ще 689 тисяч українців не завершили базового курсу вакцинації, а понад 14 мільйонів не отримали бустерної дози», — зазначив він.

Читайте також: В Україні не виявили нових COVID-штамів від початку війни - МОЗ

Посадовець уточнив, що першу дозу отримали 15,9 млн осіб, завершили базовий курс вакцинації — 15,2 млн українців, отримали бустерне щеплення — 1,4 млн осіб.

Статистика свідчить, що найбільше українці зараз роблять бустерних щеплень.

Водночас медична інфраструктура з вакцинації нині дозволяє робити щепленням всім, хто цього потребує, у відносно безпечних регіонах.

Лише минулого тижня працювали майже 2 500 пунктів щеплення та 109 центрів масової вакцинації. Найефективніша робота пунктів щеплень, з огляду на їхню кількість та кількість проведених щеплень, спостерігається у Волинській і Тернопільській областях та у Києві.

Читайте також: Спалах мавпячої віспи Україні не загрожує - головний санлікар

Важливо, що в Україні наразі достатньо вакцин — майже 10 млн. Зокрема, йдеться про вакцини Cominarty від Pfizer та CoronaVac.

У МОЗ нагадали, якщо у закладі охорони здоров’я немає вакцини, то варто звернутись до головного лікаря. У випадку, якщо не вдалося владнати ситуацію й на рівні міста чи області, можна звернутися до контактцентру Міністерства охорони здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб дорослим і дітям від 12 років. Це рішення затверджено наказом МОЗ №1067 від 20 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-