В Укренерго заявляють, що звільнили посадовця-колаборанта ще у березні

В Укренерго заявляють, що звільнили посадовця-колаборанта ще у березні

Укрінформ
В НЕК «Укренерго» заявили, що посадовець, якому вручили підозру через співпрацю з окупаційною владою на тимчасово непідконтрольній території, втратив роботу в компанії ще у березні поточного року. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго.

«Сьогодні СБУ повідомило про оголошення підозри колишньому співробітнику компанії, який співпрацює з окупаційною владою на тимчасово непідконтрольній території. Цей менеджер середньої ланки одного з регіональних підрозділів був звільнений з компанії ще в березні», - йдеться в повідомленні.

В Укренерго уточнили, що компанія весь час з початку російського вторгнення активно взаємодіяла з органами Служби безпеки України та надавала всю необхідну допомогу у виконанні покладених на них завдань.

Читайте також: СБУ викрила ворожого агента в Укренерго

«Всі співробітники компанії ознайомлені з протоколами та правилами роботи із забезпечення функціонування енергосистеми на всій території України», - додали в Укренерго.

Як повідомлялось, раніше правоохоронні органи повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ст. 111-2 КК України) начальнику відділу одного із регіональних центрів обслуговування мережі ПрАТ «НЕК «Укренерго».

Згідно з матеріалами слідства, посадовець, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно погодився на співпрацю з окупаційною владою та надав свою згоду на зайняття посади директора створеного підприємства – «Маріупольських магістральних електричних мереж Державного унітарного підприємства "днр Державна магістральна мережева компанія".

Читайте також: Укренерго відремонтувало 100% магістральних мереж на півночі та в центрі України

Після призначення на вказану посаду підозрюваний спільно з керівництвом так званої днр вчиняв дії, спрямовані на вимкнення потужностей електричної енергії від Об’єднаної енергетичної системи України, самовільної передачі ліній електропостачання та підстанцій окупаційній владі, для задоволення їх потреб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-