Черговий фейк: Міносвіти заявляє, що не збирає списки випускників призовного віку

Черговий фейк: Міносвіти заявляє, що не збирає списки випускників призовного віку

Укрінформ
У соціальних мережах поширюється фейковий лист, нібито підписаний заступницею міністра освіти і науки Вірою Роговою, щодо доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Про це Міністерство освіти і науки повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Для підробки листа був використаний бланк міністерства, номер оригінального листа та QR-код, присвоєний системою електронного документообігу. Повідомляємо, цей лист – фейк. Розповсюдження підробленого документа є підтвердженням інформаційної війни, що спрямована на створення занепокоєння в суспільстві та дискредитацію МОН", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Не варто сподіватися скасування загальної мобілізації до завершення війни – депутат

В МОН закликали не довіряти безглуздим повідомленням ворога та фальшивим «документам». Усі офіційні документи відомства розміщуються на сайті Міністерства освіти і науки України.

Також у міністерстві звернулися до представників ЗМІ з проханням не поширювати неправдиву інформацію та сприяти спростуванню фейкової інформації.

Як повідомлялося, кремль розганяє новий фейк про американсько-українські біолабораторії і лякає «секретним указом Зеленського».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-