кремль розганяє новий фейк про біолабораторії і лякає «секретним указом Зеленського»

кремль розганяє новий фейк про біолабораторії і лякає «секретним указом Зеленського»

Укрінформ
російські засоби масової інформації вдалися до чергових маніпуляцій на темі так званих американсько-українських біолабораторій, поширивши фейк про "таємний документ Міністерства оборони України".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Так, пропагандисти стверджують, що до них потрапив "таємний документ Міноборони України", де начебто йдеться про указ Президента Володимира Зеленського щодо знищення всіх даних про працівників українських підприємств, які співпрацювали з військовими лабораторіями Metabiota Ltd та Battelle.

Читайте також: росія поширює фейк, що ЗСУ відмовляються воювати західною зброєю

Пропагандисти не виключають імовірної фізичної ліквідації українських дослідників з метою приховати вчинені Україною та Сполученими Штатами Америки порушення Конвенції про заборону розробки біологічної зброї.

Центр протидії дезінформації наголошує: "таємний документ Міноборони України", що начебто потрапив до пропагандистів, є фейковим.

За даними ЦПД, вказаний документ складений некоректно та містить граматику, притаманну російській мові.

Читайте також: Навіщо росіяни обстрілюють Донецьк: у РНБО назвали дві причини

Крім того, ще в березні Зеленський назвав "інформацію про біолабораторії в Україні більше схожою на анекдот, ніж на правду".

Як повідомляв Укрінформ, раніше російська пропаганда поширювала фейк про розробку вірусу мавпячої віспи в неіснуючих українських "біолабораторіях".

Також росія звинувачувала Україну у створенні біолабораторій за підтримки американських фармацевтичних компаній Pfizer, Moderna та Merck.

У березні керівник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту збройних сил російської федерації проводив брифінг щодо "біолабораторій" США в Україні, які нібито заражали птахів вірусами та вивчали шляхи їх міграції в росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-