Україну обрано віцепрезидентом Бюро Координаційно ради програми ЮНЕСКО

Україну обрано віцепрезидентом Бюро Координаційно ради програми ЮНЕСКО

Укрінформ
Україну обрано віцепрезидентом та доповідачем Бюро Міжнародної координаційної ради програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера».

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні здобули ще одну перемогу для України в міжнародних організаціях! Під час 34-ї сесії Міжнародної координаційної ради програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» (UNESCO Man and the Biosphere Programme) Україну було обрано на посади віцепрезидента та доповідача Бюро зазначеної інституції», - зазначила вона.

Джапарова додала, що у складі бюро Україна працюватиме разом з Нігерією, Португалією, Сальвадором, Південною Кореєю та Марокко.

Перша заступниця міністра зауважила, що започаткована ЮНЕСКО програма «Людина і біосфера» вже діє більше 50 років та має за мету вироблення необхідної наукової основи для планування землеробства і використання ресурсів біосфери в гармонії з природою, а впродовж останніх 35 років наголос у діяльності програми робиться на забезпеченні сталого розвитку суспільства і природи.

Читайте також: Серед екологічних наслідків війни українців найбільше лякає радіація і мінування

Джапарова також наголосила, що одним із найважливіших здобутків МАБ стало створення Всесвітньої мережі біосферних резерватів, яких в Україні налічується 8.

«Станом на зараз 44% площ усіх заповідників та національних парків України знаходяться на тимчасово окупованих територіях або у зоні бойових дій. Один із найбільших і найвідоміших з них - Асканія-Нова, який у 1988 році став першим українським природоохоронним об'єктом, занесеним до списку ЮНЕСКО. Сьогодні ця туристична «перлина» може зникнути, через війну, розпочату росією проти України», - зауважила дипломат.

Заступниця глави МЗС підкреслила, що територія парку «Асканія-Нова» постійно зазнає нищівного впливу російської артилерії, зафіксоване переміщення техніки його природоохоронною територією, що для заповідника це неприпустимо. Це територія, яка спеціально охороняється від будь-якого впливу людини.

«І сьогодні Україна отримала додаткову можливість привертати постійну увагу міжнародного співтовариства до цих інших безчинств та злочинів росії щодо українських природних ресурсів. Дякуємо нашим друзям і партнерам - Словаччині, Молдові та Франції за надану підтримку!», - відзначила Джапарова.

Читайте також: Україна фіналізує підготовку до європейської програми LIFE - Міндовкілля

Як повідомлялося, станом на 24 травня Міндовкілля підтвердило 254 випадки екоциду та нарахувало 1,5 тис. фактів знищення українського довкілля внаслідок військової агресії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-