Радуцький прокоментував заборону закупівлі ліків, вироблених у білорусі та росії

Радуцький прокоментував заборону закупівлі ліків, вироблених у білорусі та росії

Укрінформ
Ліки для орфанних, онкологічних захворювань світових фармкомпаній, які мають виробничі майданчики в росії та білорусі, не заборонені в Україні, єдина вимога — щоб вони завозилися в Україну не з російських чи білоруських виробничих майданчиків, а з країн ЄС.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна - Укрінформ сказав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

“На сьогодні в законі є виключення: якщо це оригінальні ліки, якщо це ліки з оригінально молекулою, це що стосується орфанних захворювань, навколо чого зараз найбільше спекуляцій, що стосується онкологічних захворювань, ці ліки не забороняються в Україні. Але ми вимагаємо, щоб ці ліки завозилися в Україну не з російських площадок, а з площадок, розташованих на території Європейських союзу або третіх країн. Це проблема, яку повністю можна вирішити”, - сказав Радуцький.

Читайте також: Радуцький прогнозує появу в Україну COVID-штаму, який зараз вирує в Китаї

Народний депутат додав, що до 90% ліків, які виробляють фармкомпанії, що сплачують податки в російський бюджет, з якого фінансується війна проти України, мають заміну.

“Це не оригінальні ліки, це дженерики, які виробляються практично у всьому світі”, - сказав Радуцький.

Читайте також: Радуцький заперечив дефіцит медперсоналу в Україні

Він наголосив, що ЄС вводить санкції проти компаній, що працюють в росії, і компанії виводять свої бізнеси з країни агресора. Тим більш дивно, якщо Україна не робить те ж саме стосовно виробників, що своїми податками в російський бюджет допомагають фінансувати війну в Україні.

Як повідомлялося, в травні Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України "Про лікарські засоби», що дозволяють обмежити обіг лікарських засобів, виробництво яких розташоване на території російської федерації або республіки білорусь".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-