росіяни вбили в Україні 11 медиків, повністю знищені понад 100 лікарень - Радуцький

росіяни вбили в Україні 11 медиків, повністю знищені понад 100 лікарень - Радуцький

Укрінформ
Від рук російських загарбників загинуло 11 медичних працівників, повністю знищено понад 100 медичних заклади.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

"На сьогоднішній день 627 медзакладів пошкоджено, а більш як 100 вже, на жаль, не підлягають відновленню, вони знищені повністю. Що стосується аптечної мережі — 27 аптек зруйновано, 396 зазнали пошкоджень. Найстрашніше, що на сьогодні загинуло 11 медичних працівників, при чому вони загинули не від поранень, вони були просто вбиті. 46 медичних працівників поранені", - сказав Радуцький.

Народний депутат відзначив, що спеціально поцікавився історією Другої Світової війни. За його словами, таких втрат за приблизно такий же термін у Другій світовій війні не зазнала жодна система охорони здоров'я тих країн, які були окуповані фашистськими німецькими військами.

Читайте також: Ляшко: На тимчасово окупованих рф територіях велика проблема з дефіцитом ліків

"Це каже про те, що проти нас ведеться війна на знищення, бо знищують лікарів, які допомагають всім, навіть військовополоненим росіянам”, - сказав Радуцький.

Як повідомляв Укрінформ, майже 2 тисячі медиків з інших країн звернулись до Міністерства охорони здоров’я з бажанням працевлаштуватись в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-