На ЧАЕС відновили стандарти безпеки сховищ ядерного палива - Монастирський

На ЧАЕС відновили стандарти безпеки сховищ ядерного палива - Монастирський

Фото
Укрінформ
На Чорнобильської атомній електростанції уже відновлено стандарти безпеки сховищ ядерного палива.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, перебуваючи у Чорнобилі, інформує пресслужба МВС України у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, очільник МВС розповів про повернення ЧАЕС під контроль України, забезпечення безпеки сховищ ядерного палива.

«Завдяки ЗСУ, а також підрозділам системи МВС і усім, хто допомагає звільненню нашої землі від ворога, Чорнобильська АЕС сьогодні перебуває під контролем України. Світ може бути спокійним щодо того, що ми тут наведемо лад і забезпечимо стандарти безпеки сховищ ядерного палива та інших небезпечних об’єктів», — зазначив міністр.

Читайте також: Рівень радіації на ЧАЕС після російських військових «ненормальний» — МАГАТЕ

Монастирський звернув увагу на те, що спеціалісти Енергоатома і нацгвардійці повернулися на об’єкти для виконання покладених завдань.

Як уточнили у МВС, на жаль, багато нацгвардійців залишаються у полоні, - вони були вивезені на територію білорусі та наразі перебувають там.

«Я переконаний, що ми повернемо всіх хлопців, усі будуть живі, а ЧАЕС буде під контролем України. Ми гарантуємо й забезпечуємо загальноприйняті стандарти безпеки», — сказав очільник МВС.

Читайте також: МЗС: Небезпека ядерної катастрофи є реальною через ракетні обстріли росії у зонах АЕС

Окремо він зупинився на роботі правоохоронців, зборі доказів і фіксації скоєних загарбниками злочинів.

«Те, що вчинили тут російські окупанти, безперечно, кваліфікується як воєнний злочин. Докази збирають усі правоохоронні органи, надалі вони будуть передані в українські та міжнародні суди. Але загроза, яка тут, не вимірюється доказами та судовими вироками - вона вимірюється надмірною радіацією. Трагедія, яка сталася 36 років тому, у жодному разі не має повторитись», — резюмував міністр.

Як повідомлялося, Чорнобильська атомна електростанція була захоплена російськими військами у перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну – 24 лютого. Лише 20 березня вдалося провести часткову ротацію персоналу ЧАЕС та евакуацію осіб, які там перебували.

Читайте також: Роковини катастрофи на ЧАЕС: як зона відчуження переживала нові загрози

5 квітня, невдовзі після звільнення Київщини від російських загарбників, на Чорнобильську АЕС прибули підрозділи Національної гвардії України, які взяли об’єкт під свою охорону.

Монастирський 13 квітня заявив, що українська сторона веде перемовини про обмін 169 нацгвардійців, які потрапили в полон на ЧАЕС.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-