Предстоятелі церков вітають українців із Великоднем – Воскресінням Христовим

Предстоятелі церков вітають українців із Великоднем – Воскресінням Христовим

Укрінформ
Предстоятелі українських церков, які відзначають сьогодні, 24 квітня, Великдень за юліанським календарем, привітали вірян зі святом Воскресіння Христового.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінках церков та їх глав у соцмережах і веб-сайтах.

"Сьогоднішнє свято – найбільше для всіх християн. Ми святкуємо перемогу над смертю, над диявольською неправдою, утверджуємо перемогу добра над злом. Для українців це сьогодні дуже важливо і символічно. Ми теж віримо в цю перемогу над злом і насиллям, яке так нещадно сіє на наших землях російський агресор.

Читайте також: Вселенський патріарх на Великодній службі закликав до припинення війни в Україні

Ми просимо в Господа допомоги у протистоянні ворогу, просимо можливості жити на рідній землі в мирі і спокої, творячи добрі справи на славу Божу і на благо ближнім. Великодні теплі привітання, щирі побажання і наша палка молитва нехай долинуть до кожного віруючого серця, де б хто не перебував. Вірмо в перемогу життя над смертю, правди над брехнею, добра над злом!", - йдеться у привітанні Православної церкви України у Фейсбуці.

"Дорогі брати і сестри, щиро вітаю всіх вас з Великоднем – Пасхою Господньою! Нехай ваші серця будуть сповнені твердої впевненості в перемозі добра і правди, в перемозі України. Бо воістину Христос воскрес!" - сказав у великодньому привітанні предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Читайте також: ЗСУ вітають українців: Докладемо зусиль, щоб Великдень був мирним і радісним

"Сьогодні сам переможець Христос дихає на нас своїм воскреслим подихом, щоб окриляти, надихати, підсилювати нашу борню, щоб у Його Воскресінні Україна отримала власну перемогу над злом, смертю, над тим ворогом, який сьогодні хоче забрати в нас життя. Але Йому не вдасться, бо ми співаємо, що Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував", - наголосив у великодньому привітанні глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Водночас глава Української греко-католицької церкви закликав вірян, які сьогодні не можуть бути у храмі, то під час онлайн-трансляцій пасхальних богослужінь поводитися там, де вони наразі є, так, ніби перебувають у храмі: "Беріть активну участь у богослужінні при помочі літургійних жестів, роблячи на собі знак Святого Хреста, відключивши мобільні телефони чи інші джерела розсіяння уваги. Заглиблюйтеся у те богослужіння, слухайте спів, підспівуйте, якщо хочете. Беріть участь у цьому дійстві разом зі своєю родиною, зі всіма, хто є у вашій домівці. Обов’язково послухайте пасхальну проповідь і пасхальне привітання".

Читайте також: Поліція вночі запобігла провокаціям поблизу церков

"Воскреслий Христос сьогодні потрібен поневіченим душам, зраненому народу як Гарант перемоги над всіма силами темряви і всіма слугами диявола. Тому кожен із нас сьогодні покликаний до посвяченого служіння країні і людям в цих важких обставинах", - йдеться у привітанні служителів Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Як відомо, у неділю, 24 квітня, у християн східного обряду - свято Воскресіння Христового. Багато релігійних громад із благословіння своїх очільників ухвалили рішення про перенесення Великодніх богослужінь на вечірній, ранковий або денний час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-