Кабмін спростив процедури реєстрації та обігу лікарських засобів

Кабмін спростив процедури реєстрації та обігу лікарських засобів

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив низку змін до процедур державної реєстрації, перереєстрації лікарських засобів та їх обігу на період дії воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Ухвалені зміни пом’якшать регуляторне навантаження на суб'єкти фармацевтичного ринку та дадуть змогу використати всі доступні можливості для постачання та виробництва лікарських засобів, а також сприятимуть наповненню ринку і забезпеченню необхідними лікарськими засобами усього населення України", - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, затверджено Порядок екстреної державної реєстрації лікарських засобів, медичних імунобіологічних препаратів, препаратів крові, що постачаються в Україну протягом введення воєнного стану, під зобов’язання. Це дасть змогу терміново реєструвати лікарські засоби для забезпечення саме лікувальних установ України без права продажу. 

Читайте також: Програма «Доступні ліки» продовжує працювати - МОЗ

Запроваджено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів. Це дозволить подавати заяви на реєстраційні процедури, матеріали реєстраційного досьє та інші документи можна в електронному вигляді. 

Продовжено дію реєстраційних посвідчень на лікарські засоби, в тому числі тих, які підлягають закупівлі за результатами закупівельної процедури через міжнародні організації та ДП «Медичні закупівлі України» за державні кошти, строк дії яких закінчився в період дії воєнного стану та протягом шести місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.

Читайте також: Конфісковані у російського бізнесмена 30 тонн медтоварів пішли на потреби ЗСУ

Також внесено зміни до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, які спростять процедуру видачі висновків про якість лікарських засобів. Також дозволено ввозити зареєстровані лікарські засоби в іноземній упаковці для їх продажу. 

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я та Світовий банк придбають обладнання для медзакладів, що працюють із постраждалими від воєнних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-