Програма «Доступні ліки» продовжує працювати - МОЗ

Програма «Доступні ліки» продовжує працювати - МОЗ

Укрінформ
Програма «Доступні ліки» продовжує працювати. Лікарі мають усі можливості для виписки електронних рецептів, також у разі необхідності вони можуть виписати паперовий рецепт.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Програма «Доступні ліки» продовжує працювати. Також нагадуємо, що в Україні вже три роки працює електронний рецепт (Е-рецепт). Усі лікарі, які мають технічні можливості, продовжують їх виписувати, а пацієнти, навіть перебуваючи в іншому регіоні, отримують за ними ліки. У разі відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я лікар випише паперовий рецепт. На період дії воєнного стану дозволено використовувати як електронні, так і паперові рецепти на «доступні ліки» та інсулін», - повідомляють у МОЗ.

Читайте також: Конфісковані у російського бізнесмена 30 тонн медтоварів пішли на потреби ЗСУ

У міністерстві зазначили, що аптеки, які відпускають «доступні ліки» за договором з НСЗУ, приймають і паперові, й електронні рецепти. Шукати аптеки, що відпускають «доступні ліки», варто за допомогою електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів.

Читайте також: ЗСУ визволили понад 15 населених пунктів і просунулись углиб Херсонщини

У МОЗ також нагадали, що в період воєнного часу змінені правила отримання первинної допомоги. Якщо ви змушені були переїхати в інше місце, то можете звернутися до будь-якого лікаря первинки й отримати медичну допомогу та, за потреби, рецепт на необхідні ліки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-