Мін’юст спростив реєстрацію шлюбу в умовах воєнного стану

Мін’юст спростив реєстрацію шлюбу в умовах воєнного стану

Укрінформ
В умовах воєнного стану подати заявку на реєстрацію шлюбу та оформити його можна за день. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступник міністра юстиції з питарь європейської інтеграції Валерія Коломієць, яку цитує пресслужба у Фейсбуці.

“Мін‘юст спростив реєстрацію шлюбу в умовах воєнного стану. Подати заявку і офіційно оформити шлюб тепер можна за день”, - сказала Коломієць.

За її словами, на сьогодні реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії.

При цьому, в певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС. Наприклад, це можуть бути й поліцейські, й військові. Зокрема, це актуально для жінок і чоловіків, які несуть службу. Для них зробили можливість одружуватись дистанційно.

Як пояснила Коломієць, вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно.

Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom.

Читайте також: З-під окупації у шлюб: у Покровському відгуляли військове весілля

У Мін’юсті нагадують, що з початку повномасштабної війни одружилися майже 22 000 українських пар.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-