З-під окупації у шлюб: у Покровському відгуляли військове весілля

З-під окупації у шлюб: у Покровському відгуляли військове весілля

Фото, відео
Укрінформ
Як тільки боєць зміг вивести з-під окупації наречену, молодята не стали відкладати весілля і відгуляли його в селі Покровське, що на Дніпропетровщині.

Про повідомляє кореспондент Укрінформу, який був присутній на церемонії

Наречена - колишній шкільний завгосп, наречений - колишній фермер та сільський староста. Вони познайомилися в соцмережах, почали разом жити за тиждень до війни. Щойно почалась війна, він вступив до лав ТрО, вона - опинилася в окупації. Наречена - Ірина Чистякова, наречений - Олександр Ішутинов. Вона з міста Прилуки на Чернігівщині, він — із села Скелювате Токмакського району Запорізької області.

Ще з 90- х років у Олександра було фермерське господарство, яким він займався до 2000-х. Коли у 2014 році на сході країни почалась війна, він став волонтером, у 2015-2016 роках був сільським головою Очеретуватської сільради, у 2017 - 2018 - старостою.

Молодята зізнаються, що познайомились, як зараз модно, в інтернеті. Якийсь час листувались та спілкувались. Потім Олександр запропонував одружитись. Для кожного з них це вже другий шлюб.

"Привіз Ірину 17 лютого до себе додому. За тиждень до війни. 24 лютого, коли війна почалась, я пішов до нашого військкомату, але військовий комісар зняв прапор, розпустив роту охорони до якої я входив. Тоді я зрозумів, що потрібно їхати до Запоріжжя", - розповідає Олександр. Наречену він залишив зі своїми батьками у Токмаці. Вже у Запоріжжі Олександр отримав сигнал, що в Токмаці є осередок спротиву.

"Поїхав до Пологівського терцентру формування тероборони, отримав зброю, приїхали в Токмак і "зустріли" перші російські танки", - розповідає боєць. Потім у місті зникло світло, зв’язок і довелося кілька днів бути у підпіллі, аж поки не вдалось вирватися полями до побратимів. "Ситуація була напружена. Коли з’явилася можливість вирватись разом з евакуаційною колоною, що йшла з Маріуполя до Запоріжжя, ми вирішили прориватись разом з ними. Це 22-го було. Так з окупації Ірина і вийшла, а я був на передовій", - додає чоловік.

Тоді ж вирішили, що відкладати весілля більше не хочуть. З організацією шлюбної церемонії допоміг командир. Сказав, що молодятам на відпочинок виділена ціла доба.

У селі Покровське, що на Дніпропетровщині зіграли військове весілля / Фото: Дмитрий Смольенко, Укрінформ

25 березня Олександр та Ірина зустрілися вперше після окупації Токмака. Кажуть, єдине про що мріють: жити у повноцінному шлюбі в мирній країні. Вже через день Ірина планує повернутися до рідних Прилук (за 30 км від міста вже стоять російські танки), де займатиметься волонтерською справою та чекатиме чоловіка з перемогою.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-