Викрадення та «усиновлення» росією українських дітей є порушенням гуманітарного права – Маасікас

Викрадення та «усиновлення» росією українських дітей є порушенням гуманітарного права – Маасікас

Укрінформ
Викрадення росією українських дітей і їх заплановане «всиновлення» є ще одним цинічним порушенням міжнародного гуманітарного права з боку рф.

На цьому наголосив голова представництва Європейського Союзу в України Матті Маасікас у Твіттері, передає Укрінформ.

«Після українських журналістів, активістів, місцевих чиновників, інших цивільних росія почала викрадати українських дітей. Це, а також їх заплановане так зване «усиновлення» російськими сім’ями є ще одним цинічним, жахливим порушенням міжнародного гуманітарного права. Росію буде притягнуто до відповідальності», - зазначив він.

Читайте також: рф планує віддавати вивезених з України дітей до російських сімей - Лазебна

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС України заявляли, що російські загарбники вдаються до незаконного та насильницького переміщення на свою територію українських дітей, у тому числі сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, батьки яких загинули внаслідок військової агресії Росії.

Український омбудсмен Людмила Денісова зазначала, що за даними російських змі, до рф вивезено понад 150 тисяч українських дітей.

Влада країни-агресора також підготувала 280 справ для незаконного усиновлення українських дітей, які були вивезені з окупованих частин Донецької і Луганської областей до повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-