рф планує віддавати вивезених з України дітей до російських сімей - Лазебна

рф планує віддавати вивезених з України дітей до російських сімей - Лазебна

Укрінформ
Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що мінпросвіти рф готує проєкти нормативних актів, які дозволять передавати дітей-громадян України, примусово вивезених з тимчасово захоплених територій, у сім'ї російських громадян.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство соціальної політики України повідомляє у Фейсбуці.

Мінсоцполітики разом з членами Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану та віцепрем’єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук підготували звернення про неприпустимість передання дітей – громадян України, примусово вивезених до держави-агресора, в сім’ї російських громадян.

Читайте також: Депортованих загарбниками українських дітей хочуть примусово русифікувати - Кремінь

Найближчим часом ці звернення будуть спрямовані до Комітету ООН з прав людини, членів Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН в Гаазі, верховного комісара ООН у справах біженців, до урядів країн-партнерів України.

«Ми фіксуємо факти примусового вивезення дітей – громадян України з окупованих територій до російської федерації. Тому отримавши інформацію про імовірну підготовку мінпросвіти росії нормативних актів, які дозволять передавати цих вкрадених українських дітей в сім'ї російських громадян, ми терміново підготували звернення до міжнародних організацій та країн світу, щоб попередити цей черговий цинічний злочин, який згідно з міжнародним правом є нічим іншим, як торгівлею людьми, і вжити всіх можливих заходів, щоб повернути примусово вивезених до держави-агресора дітей під опіку України», - наголосила Лазебна.

Читайте також: Понад 500 тисяч українців примусово переміщені до росії – Зеленський

Вона зазначила, що передача дітей, примусово вивезених до російської федерації, в сім’ї російських громадян порушує міжнародні договори та конвенції, зокрема Конвенцію ООН про права дитини 1989 року, Конвенцію про статус біженців та інші.

Читайте також: Мінсоцполітики евакуювало понад дві тисячі дітей з вразливих категорій

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що депортованих російськими загарбниками українських дітей, багато з яких стали сиротами, хочуть примусово русифікувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-