рф примусово паспортизує українців, вивезених з тимчасово захоплених територій

рф примусово паспортизує українців, вивезених з тимчасово захоплених територій

Укрінформ
російська федерація почала примусову паспортизацію українців, вивезених з тимчасово захоплених територій.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова заявляє у Facebook.

"рф почала видавати паспорти громадянам України, яких насильно було вивезено до різних регіонів країни-агресора. Шляхом залякування найбільш вразливих категорій осіб - жінок, осіб з інвалідністю та пенсіонерів владою агресора було отримано від них майже 14 тисяч заяв про прийом до громадянства Росії та видано 12 тисяч паспортів", - зазначила Денісова.

За її словами, такі дії окупанта РФ спрямовані на продовження примусової інтеграції захопленого населення у російський політичний, економічний і гуманітарний простір.

Читайте також: Із Маріуполя примусово вивезли до росії та ОРДО 31 тисячу людей

"Насильницька паспортизація є незаконною та не визнається в Україні, вона суперечить принципам і нормам міжнародного права та є прямим порушенням Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни", - наголосила Денісова.

Вона звернулась до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Денісова поінформувала, що понад 400 примусово депортованих з України жителів Маріуполя утримуються в таборі в Пензенській області (рф).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-