У Нідерландах зареєстрували майже 27 тисяч біженців з України

У Нідерландах зареєстрували майже 27 тисяч біженців з України

Укрінформ
У Нідерландах офіційно зареєстровано близько 27 тисяч українців, яким через масштабне вторгнення росії в Україну довелося покинути власні домівки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Понад 27 тисяч українців зареєструвалися в муніципалітетах Нідерландів з початку вторгнення росії 24 лютого”, - йдеться у повідомленні з посиланням на Центральне бюро статистики.

Зазначається, що значна частина, більше третини біженців, є неповнолітніми.

Серед дорослих, які приїхали до Нідерландів, 80 відсотків становлять жінки. Більшість біженців зареєстровано у великих містах країни.

Українці, які прибули до Нідерландів, можуть оперативно зареєструватися як резиденти в муніципалітеті, де вони проживають. Більшість біженців зробили це в Роттердамі. Там зареєстровано понад 1500 українців.

Далі йдуть Амстердам (1000), потім Гронінген і Ейндховен (обидва 500).

Влада країни закликає усіх українців, які наразі перебувають у Нідерландах, офіційно реєструватися, щоб після цього була змога отримати допомогу.

Читайте також: У Нідерландах 14 яхт росіян потрапили під санкції

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Від початку війни понад 4 млн людей виїхали з України. Ще 6,5 млн українців стали внутрішніми переселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-