Зеленська подякувала Німеччині, яка прихистила понад 200 тисяч українців

Зеленська подякувала Німеччині, яка прихистила понад 200 тисяч українців

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська подякувала Німеччині, яка прихистила понад 200 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

“Вже понад 200 тисяч українських вимушених переселенців – у Німеччині. Це ніби ціле місто переїхало в іншу країну. Але зараз так безпечніше для наших людей. Дякуємо Німеччині за прихисток!”, - зауважила Зеленська.

Вона також опублікувала відеозвернення першої леді Федеральної Республіки Німеччина Ельке Бюденбендер. Перша леді ФРН нагадала, що восени вони з чоловіком відвідували заходи до роковин трагедії Бабиного Яру в Києві. Як заявила Бюденбендер, “хто б міг подумати, що жахіття повториться в Бучі, що будемо оплакувати Маріуполь. Що знову скажемо страшне слово “геноцид” – стосовно сучасних українців”.

“Люди в Німеччині також стривожені жахом, жорстокістю, нелюдяністю війни, яку Росія веде проти України. Я можу вас запевнити: ми твердо стоїмо на вашому боці!” – підкреслила Бюденбендер.

Як повідомляв Укрінформ, експерти в Німеччині ініціюють початок розслідування Генеральною прокуратурою ФРН злочинів російської армії в Україні з тим, аби можна було потім застосувати до винних німецьке законодавство.

Читайте також: Зеленська надала поради батькам, як заспокоїти дитину у стані стресу

3 квітня Президент Володимир Зеленський запросив колишніх канцлера Німеччини Ангелу Меркель та Президента Франції Ніколя Саркозі, які очолювали країни під час Бухарестського саміту НАТО 2008 року, відвідати Бучу і подивитися, до чого призвела політика поступок росії.

У відповідь Меркель зазначила, що вважає правильним своє рішення не приймати Україну до НАТО у 2008 році, незважаючи на критику з боку Зеленського. Водночас ексканцлер підтримала міжнародні зусилля щодо припинення повномасштабної російської війни проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-