ООН: Україна - одна з найбільш замінованих країн у світі

ООН: Україна - одна з найбільш замінованих країн у світі

Укрінформ
В ООН назвали Україну однією з найбільш замінованих країн світу.

Про це повідомляє Офіс ООН з координації гуманітарних питань в Україні (OCHA in Ukraine) у Твітері, передає Укрінформ.

«Україна – одна з найзамінованіших країн у світі. Ще до початку військового наступу, що триває, понад 1,8 мільйона людей вже вісім років жили в оточенні мін», - йдеться у дописі.

В ОСНА зазначили, що поки в багатьох частинах України точаться запеклі бої, нові міни закладені біля житлових будинків, лікарень та вздовж доріг. Через це цивільне населення може опинитися в пастці і не зможе втекти з районів, які постраждали від бойових дій.

«Багато хто не зможе повернутися додому. Війни закінчуються, але міни залишаються в землі, створюючи загрозу життю багато років. Наземні міни та вибухонебезпечні пережитки війни вздовж доріг і в житлових районах заважають гуманітарним організаціям доставити допомогу людям, які її найбільше потребують», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МЗС: росія замінувала в Україні вже близько 80 тисяч квадратних кілометрів

24 лютого президент росії путін розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-