МЗС: росія замінувала в Україні вже близько 80 тисяч квадратних кілометрів

МЗС: росія замінувала в Україні вже близько 80 тисяч квадратних кілометрів

Укрінформ
Росія збільшує масштаби застосування заборонених протипіхотних мін в Україні і навіть випробує нові зразки цих боєприприпасів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС з нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки, передає Укрінформ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого проблема мін і вибухонебезпечних залишків війни набула особливої гостроти, хоча РФ забруднювала українську землю останні вісім років поспіль.

У цьому контексті українські дипломати поінформували, що через першу хвилю російської збройної агресії проти України у 2014 році очищення потребувало близько 16 тис. кв. км Луганської та Донецької областей, а сьогодні, за попередніми оцінками, йдеться вже про 80 тис. кв. км території України.

«В той час, як весь цивілізований світ відмовляється від протипіхотних мін та забороняє їх використання, РФ збільшує масштаби їхнього застосування в Україні та навіть випробує протипіхотні міни нового зразка, такі як ПОМ-3 («Медальйон») та інші», – заявили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що російські військові масово встановлюють заборонені міжнародним правом міни-пастки, відступаючи, мінують продовольчі об’єкти, приватне житло і трупи людей.

Читайте також: Зачищення Київщини: за добу виявили майже 5 тисяч вибухонебезпечних предметів

У МЗС закликали українців проявляти максимальну пильність, пам’ятаючи про мінну небезпеку, а світову спільноту – посилити підтримку України, щоб зупинити катастрофічне збільшення кількості жертв мін та вибухонебезпечних предметів у серці Європи.

24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: ГО «Асоціація саперів України»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-