Росіяни мінують територію України «медальйонами» - спрацьовують на вібрацію кроків

Росіяни мінують територію України «медальйонами» - спрацьовують на вібрацію кроків

Фото
Укрінформ
Російські загарбники почали мінувати територію України мінами ПОМ-3 «Медальйон» із сейсмічними датчиками.

Про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає Укрінформ.

"Російські окупанти стали мінувати територію України мінами ПОМ-3 «Медальйон». У Харківській та Сумській областях зафіксовано випадки використання мін із сейсмічним датчиком", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі роз'яснили, що міна ПОМ-3 оснащується спеціальним електронним блоком, який приймає сигнали про вібрації ґрунту під міною і порівнює їх із наявними в пам'яті сигнатурами. Якщо вібрації схожі на ті, що викликані кроками людини, а також мають достатню амплітуду, що свідчить про наближення, дається команда на спрацювання бойової частини, яка вилітає на висоту близько 1-1,5 м і вибухає.

Підкреслюється, що міни ПОМ-3 «Медальйон» виробляються лише у росії.

"Якщо побачите таку міну – у жодному разі не підходьте близько, не підпускайте інших осіб та повідомте представників Національної поліції України або представників інших силових структур України", - наголошують у Генеральному штабі.

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба з надзвичайних ситуацій відсьогодні почала розміщувати інформацію про найбільш поширені вибухонебезпечні предмети, а також характеристики їхніх загроз.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-