Ворог поширює фейки про застосування ЗСУ хлору та фосфору

Ворог поширює фейки про застосування ЗСУ хлору та фосфору

Укрінформ
Російська пропаганда поширює фейки про нібито застосування Збройними силами України хлору та фосфору в Херсонській і Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє в Телеграмі.

"Через прокремлівські спільноти в Телеграмі ворог просуває тезу про те, що "ЗСУ застосували хлор та фосфор на різних ділянках фронту (Херсонщина та Луганщина)", - зазначають в ЦПД.

Центр протидії дезінформації застерігає, що поширення цього фейку є черговою спробою росії підготувати інформаційне поле для виправдання своїх воєнних злочинів та намаганням залякати населення на тлі передислокації загарбницьких військ на схід та південь України.

Подібна дезінформаційна кампанія була зафіксована в російських медіа 27 лютого для поширення паніки серед населення. Того разу ворог повідомляв про начебто "українські провокації" з фосфором у Гостомелі.

25 березня та 2 квітня загарбники використовували фосфор на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Тоді кремлівські медіа намагалися перекласти відповідальність за використання забороненої зброї на ЗСУ.

"Ворог і надалі вдаватиметься до провокацій, щоб спробувати виправдати у міжнародних судах вчинені на території України злочини проти людства", - попереджають в ЦПД.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. ЗСУ за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-