В Україні набув чинності Закон щодо правового статусу військовополонених

В Україні набув чинності Закон щодо правового статусу військовополонених

Укрінформ
В Україні 1 квітня набув чинності закон, який конкретизує правовий статус військовополонених, а також врегульовуються правові аспекти здійснення заходів щодо поводження з такими особами. 

Про це поінформувала пресслужба Офісу Омбудсмана, передає Укрінформ.

«1 квітня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування питань, пов’язаних із військовополоненими в особливий період», - йдеться в повідомленні.

Даним Законом України:

  • конкретизується правовий статус військовополонених,
  • врегульовуються правові аспекти здійснення заходів щодо поводження з військовополоненими,
  • визначаються повноваження органів державної влади, підприємств, установ та організацій щодо організації поводження з військовополоненими та їх утримання в особливий період відповідно до норм міжнародного права,
  • передбачається утворення таборів для тримання військовополонених.
Читайте також: В Україні від рук росіян загинули або знаходяться в полоні десятки журналістів 

Також законом встановлюється, що військовополонені з метою забезпечення їхнього життя та здоров’я можуть тимчасово перебувати в дільницях для тримання військовополонених, утворених у виправних колоніях мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання, середнього та максимального рівнів безпеки.

Також це стосується дільниць для тримання військовополонених, утворених у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку з неможливістю доставлення їх безпосередньо до табору для тримання військовополонених.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-