«Бойові» 100 тисяч: уряд передбачив відшкодування за поранення й полон

«Бойові» 100 тисяч: уряд передбачив відшкодування за поранення й полон

Укрінформ
Уряд прийняв рішення про виплату по 100 тис. грн українським захисникам і захисницям, які лікуються від поранень чи потрапили в полон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«1 квітня на засіданні уряду було ухвалене рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 28 лютого 2022 р. №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану», - ідеться у повідомленні.

Відтак, зміни дозволять, зокрема до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100 тис. грн, включати осіб, які у зв’язку з пораненням, пов’язаним із захистом Батьківщини, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я, включаючи час переміщення з одного в інший лікарняні заклади, або ж перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком військово-лікарської комісії.

Крім того, прийняті зміни дозволять включати осіб, захоплених у полон або ж які стали заручниками, а також інтерновані в нейтральні держави або безвісно відсутні; а також особам, що загинули або померли внаслідок отриманих травм чи поранень, – за весь місяць, у якому особа загинула.

Окрім цього, документ дозволить врегулювати порядок грошового розподілу одноразової допомоги у разі загибелі особи та визначення повного кола осіб, які мають право на одноразову грошову допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого уряд прийняв рішення про виплату військовослужбовцям, які воюють на передовій, по 100 тис. грн на місяць.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-