Японія хоче евакуювати українських біженців з Польщі

Японія хоче евакуювати українських біженців з Польщі

Укрінформ
Уряд Японії у п’ятницю відправить до Польщі міністра закордонних справ Хаяші Йошімасу для організації прийому українських біженців до Японії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Japan Today.

Зазначається, що японський уряд має намір доставити українських біженців та евакуйованих японців до Японії на борту урядового літака, повідомило джерело в уряді.

Під час п'ятиденної поїздки чиновник зустрінеться з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким та іншими офіційними особами. При поверненні з Польщі до Японії урядовий літак може взяти на борт евакуйованих українців та японців.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Польща прийняла 2,3 млн українських біженців.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що Японія надасть додаткову гуманітарну допомогу в розмірі 100 мільйонів доларів людям, які рятуються від російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-