У Раді розробили законопроєкт про компенсацію за втрачене під час війни житло

У Раді розробили законопроєкт про компенсацію за втрачене під час війни житло

Укрінформ
Народні депутати напрацювали законопроєкт щодо компенсації громадянам України за житло, втрачене внаслідок бойових дій.

Про це повідомила голова політичної партії "Слуга народу" Олена Шуляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Держава готується забезпечувати українців компенсацією за пошкодження та знищення їхнього житла під час війни. Зокрема, йдеться про надання житлової площі з обмеженням до 150 кв. метрів, а не грошей. Відповідний законопроєкт №7198 вже зареєстрований у парламенті", – зазначила політик.

Вона розповіла, що люди, які втратили своє житло, обов’язково мають зареєструватися через застосунок "Дія", після чого матимуть право на отримання компенсації.

За словами Шуляк, реєстрація дозволить державі вже зараз почати працювати та прораховувати витрати на відновлення житла, адже йдеться про сотні мільярдів гривень.

"Це питання турбує велику кількість людей, бо в багатьох містах повністю зруйновані будинки. Цим законопроєктом ми передбачили також, що людина зможе обирати місто, де хоче оселитися. Тобто якщо квартира була в Харкові, то власник зруйнованого житла зможе обрати відповідну квартиру з такими самими характеристиками в іншому обласному центрі", – розповіла вона.

Шуляк також висловила сподівання, що ця ініціатива допоможе збирати інформацію про збитки і надалі використовувати її в судових позовах для отримання компенсації втрат від російської федерації.

Раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко оприлюднив інструкцію стосовно подачі заяви на відшкодування житла, втраченого внаслідок бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-