Ткаченко закликав не вірити ворожим відео: це вата-шоу для російського споживання

Ткаченко закликав не вірити ворожим відео: це вата-шоу для російського споживання

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував відеоролик російської пропаганди начебто про знущання українських бійців з російських військовополонених.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

«Вата-шоу для власного (російського) споживання. Інакше не можна називати відеоролик про знущання начебто українських бійців, начебто з російських військовополонених. Це досить костурбато зліплений фейк, на якому нібито наші військові в ідеально чистих одностроях під час війни допитують і стріляють по нібито росіянах. Номер автівки на відео старанно замилений, місце дії – може бути будь-де – від Ярославля до Владивостока. Навіть сині розпізнавальні стрічки української армії більше схожі на поспіхом прив’язаний пакет для сміття», - зазначив Ткаченко.

Водночас він додав: «А от щодо «полонених» в цьому спектаклі – все це дуже погана акторочка».

Міністр також нагадав про наказ від 21 березня «мабуть, поспіхом призначеного ТВО міністра оборони рф», в першому пункті якого значиться: розробити і розповсюдити відеоролик з нелюдською поведінкою військовослужбовців ЗСУ.

«Зверніть увагу, розганяти цей ролик розпочали саме на кремлівських ТГ-смітниках. Так що не довіряйте фейкам, думайте, кому це потрібно, включайте критичне мислення», - закликав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при РНБО України оприлюднив добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних "вкидів", які російська пропаганда спродукувала протягом 26 березня 2022 року.

У німецькомовних медіа кілька останніх тижнів є тенденція поширення неправдивих проросійських наративів про український «наці-батальйон Азов». Окрім того, пропагандистські ЗМІ рф намагаються здійснити підміну гасла «нет войне!», що використовується опозиційними силами, маркуючи його як нацистський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-