Добровольців тероборони визнали ветеранами війни

Добровольців тероборони визнали ветеранами війни

Доповнено
Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за визнання добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України ветеранами війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт № 7151 проголосували 344 народних депутати.

"З початком військової агресії російської федерації проти України до заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, також стали активно залучатися добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України. Тому в умовах військового вторгнення в Україну агресора та з метою посилення спроможності захисту Вітчизни виникла необхідність на законодавчому рівні визнати добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України ветеранами війни", — йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, реалізація закону підвищить обороноздатність держави та суспільства під час відсічі та стримування військової агресії російської федерації проти України.

Як зазначається, реалізація документа потребуватиме додаткових видатків з Державного бюджету України та місцевих бюджетів.

Як повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, ухвалений документ є дуже важливим в реаліях сьогодення під час повномасштабної збройної агресії рф проти України. Він на законодавчому рівні визнає добровольців Сил територіальної оборони Збройних сил України ветеранами війни. Також закон визначає категорію осіб – сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України – з відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.

"Від самого початку масштабного військової агресії рф проти України тисячі добровольців активно долучилися до лав ТрО Збройних сил, щоб посилити спроможності захисту нашої країни. І сьогодні за ініціативи Мінветеранів парламент законодавчо визнав їхній статус. Окремо визначено категорію осіб – сім'ї загиблих Захисників та Захисниць України. Завдяки вам, наші добровольці, ми обов'язково переможемо!" – зазначила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Крім того, як наголосили Мінветеранів, ухвалені зміни передбачають, що особи, яким вручено орден "Золота Зірка" за здійснення визначного геройського вчинку під час захисту Батьківщини, повні кавалери ордена Богдана Хмельницького, особи, нагороджені орденом княгині Ольги, відтепер належать до категорії осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною з наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством для зазначеної категорії громадян.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-