Рада спростила законодавство у сфері екології для ліквідації наслідків збройної агресії росії

Рада спростила законодавство у сфері екології для ліквідації наслідків збройної агресії росії

Укрінформ
Верховна Рада спростила законодавство у сфері екології для ліквідації наслідків збройної агресії росії.

Як передає Укрінформ, за прийняття в цілому відповідного законопроєкту №7144 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності у сфері довкілля та щодо цивільного захисту на період дії воєнного стану» проголосувало 345 народних депутатів.

Документ розроблено з метою здійснення природоохоронних заходів, забезпечення прав суб’єктів господарювання у сфері користування надрами (крім нафти і газу), забезпечення обороноздатності держави, та з метою врегулювання та спрощення проведення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та у відбудовний період.

Пропонується на період дії воєнного стану обмежити повноваження органів місцевого самоврядування усіх рівнів у сфері гірничих відносин та наділити тимчасово такими повноваженнями Кабінет Міністрів України для забезпечення обороноздатності держави.

Також є необхідність зупинити на період дії воєнного стану дію деяких обмежень, визначених Законом України «Про тваринний світ», у частині виконання низки робіт у період, який їх обмежує (з 1 квітня по 15 червня), зокрема, проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму, здійснення всіх видів рубок, меліоративного вилову біоресурсів.

Також є нагальна необхідність максимально спростити процедури відновлювальних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та у відбудовний період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-