Достатньою військову допомогу Україні вважають менш як третина українців

Достатньою військову допомогу Україні вважають менш як третина українців

Опитування
Укрінформ
Лише 29% українців вважають достатньою військову допомогу Україні.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Згідно з даними опитування, українці відносно достатніми вважають дипломатичну (48%) та гуманітарну (47%) підтримку України західними партнерами.

Швидше недостатніми вважають фінансову підтримку (достатня - 39%, не достатня - 45%) та економічні санкції проти росії (достатні - 32%, не достатні - 62%).

Водночас найгірше опитані оцінили військову допомогу Україні: достатньою вважають лише 29%, недостатньою - 62% опитаних. У регіональному розрізі найгірше оцінюють різні напрями міжнародної підтримки на півдні та сході, відносно краще - на заході та у центрі.

«Військова допомога Україні - напрям міжнародної підтримки, якого найбільше очікують українці (63%). У цьому напрямку допомоги респонденти вимагають «закриття неба» (89%) та надання озброєння (47%)», - ідеться в повідомленні. Крім того, чверть вважають необхідним військової медичної допомоги та іноземних добровольців, кожен п’ятий - обладнання (рації, тепловізори та інше) та захисні жилети, шоломи.

Опитування проводилося 8-9 березня. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької і Луганської областей.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews — телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-