Від початку російського вторгнення 1,3 мільйона українців виїхали до Польщі

Від початку російського вторгнення 1,3 мільйона українців виїхали до Польщі

Укрінформ
З України до Польщі за час від початку російської агресії прибули 1,3 млн людей.

Про це розповів посол України в Польщі Андрій Дещиця в ефірі єдиного телемарафону низки українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз за останнім даними, буквально сьогодні зранку під час спілкування з польськими прикордонниками вони підтвердили, що є 1,3 млн громадян, які з України прибули до Польщі», - зазначив він.

Дипломат також зауважив, що наразі черги на пунктах пропуску ще зберігаються, але перша хвиля вже минула, ситуацію вдалося опанувати й очікування для переходу українсько-польського кордону вже коротші.

Читайте також: Кількість біженців з України зросла до 2 мільйонів – ООН

Дещиця також запевнив, що польський уряд дуже системно підготувався до напливу великої кількості людей з України, допомогу надають і пересічні поляки, волонтери.

Посол проінформував, що напередодні польський сейм прийняв постанову для максимального спрощення процедур інтеграції українців у Польщі, зокрема, щодо влаштування на роботу, школи та надання компенсації полякам, які приймаються українців.

Водночас дипломат закликав українців не скупчуватися на пунктах пропуску на кордоні, а переїжджати в інші регіони країни.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-