Акція проти агресії: під посольством РФ встановили хрести

Акція проти агресії: під посольством РФ встановили хрести

Фото
Укрінформ
У Києві під посольством Росії в Україні проходить акція “Імперія має померти”, учасники якої вийшли висловити своє обурення визнанням Росією незалежності псевдореспублік “ЛНР” та “ДНР”.

Участь у заході беруть близько 100 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами “Росія - окупант”, “We choose Europe, not russia” та “Імперія зла має померти”, над ними майорять прапори України та Європейського Союзу.

“В 2014 році російські орди вже наближалися до України. Регулярна армія Росії ще тоді оточила Україну і думала, що прогулянка буде дуже легкою. Але тоді російську армію зустріли не хліб та сіль, а кулі. Цього разу ми також розчаруємо Путіна, а російську армію знову зустрінуть кулі. Ми будемо боротися та боронити нашу свободу, тому що ми частина європейської історії”, - заявив депутат Київради Сергій Таран.

Активісти поставили перед посольством колонки та гучномовці, з яких лунають патріотичні пісні. Окрім цього, вони встановили могильні хрести у землю перед посольством, на яких написано “російський окупант”.

На місці події працює Нацгвардія, поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

Читайте також: Глава Бундесверу назвала неприйнятним визнання Путіним квазіреспублік «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери країн ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань РФ.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-