Хомчак розповів про наслідки порушення закону про тероборону

Хомчак розповів про наслідки порушення закону про тероборону

Укрінформ
У разі порушення законодавства щодо нацспротиву передбачене покарання, як і у випадку будь-якого порушення інших законів. Відповідальність може бути як адміністративною, так і кримінальною чи політичною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в рамках національного форуму “Безпечні та спроможні громади майбутнього” наголосив перший заступник секретаря РНБО Руслан Хомчак, відповідаючи на питання, як держава реагуватиме у разі, якщо місцева влада не виконуватиме завдання з розбудови тероборони.

“У нас всі регіони різні, з різною обстановкою, різними загрозами, і в кожному регіоні є своя специфіка, де органи державної влади, місцевого самоврядування або співпрацюють дружно між собою зарази однієї мети — розквіту свого регіону, або є якісь питання, де виникають ті чи інші наслідки... Але у нас сьогодні діють всі закони і є відповідальність посадових осіб, громадян України за ті чи інші дії... У разі порушення, я думаю, що відповідальність будуть нести і кримінальну, і адміністративну. І якщо це політичні особи, то й політичну”, - наголосив Хомчак.

Читайте також: Луганщина готова до розгортання Сил тероборони, кошти вже виділяються - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня 2021 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №5557 "Про основи національного спротиву". Рішення підтримали 313 народних депутатів. Закон складається з дев'яти розділів та 26 статей.

Із 1 січня в Україні закон набув чинності. Він визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву. Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

15 лютого дев'ять областей виділили гроші на організацію місцевої територіальної оборони: Кіровоградська, Чернігівська, Полтавська, Вінницька, Чернівецька, Миколаївська, Херсонська, Хмельницька та Одеська. Процес виділення коштів триває в усіх регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-