Луганщина готова до розгортання Сил тероборони, кошти вже виділяються - Гайдай

Луганщина готова до розгортання Сил тероборони, кошти вже виділяються - Гайдай

Укрінформ
Очільник Луганщини Сергій Гайдай заявив про готовність області й районів до створення підрозділів територіальної оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Луганської облдержадміністрації.

«Луганщина разом з іншими областями України впроваджує широку систему національного спротиву. Це дозволяє кожному регіону, району чи громаді, бути максимально захищеними перед будь-якою можливою зовнішньою загрозою. Так, на заходи та роботи з територіальної оборони та мобілізаційної роботи місцевого значення кошти у розмірі 200 та 235 тисяч гривень передбачені у Сєвєродонецькому та Щастинському районних бюджетах», – наголосив Гайдай.

За його словами, 250 тисяч гривень вже заплановано спрямувати з районного бюджету Старобільщини. Також районними радами планується додаткове фінансування з цього питання.

Переглядаються бюджетні видатки і в громадах Луганщини. Загалом на 2022 рік вже заплановано виділити понад 2 мільйони гривень.

Голова облдержадміністрації зауважив, що Сили тероборони формуються за адміністративно-територіальним принципом, для прикладу, область – це бригада, район – батальйон. Керівниками зон і районів тероборони є очільники відповідно обласних та районних державних адміністрацій, які відповідають за ситуацію на певній території.

Читайте також: Минулого тижня пройшли сесії місцевих рад, де були виділені кошти на тероборону

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

Відповідно до закону, у кожній зоні тероборони та у кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади тероборони; у кожному районі територіальної оборони та у кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони; у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тис. в особливий період.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-