Минулого тижня пройшли сесії місцевих рад, де були виділені кошти на тероборону

Минулого тижня пройшли сесії місцевих рад, де були виділені кошти на тероборону

Укрінформ
Упродовж минулого тижня відбулися сесії обласних та міських рад, на яких були виділені кошти місцевих бюджетів на забезпечення потреб територіальної оборони.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час виступу на форумі “Безпечні та спроможні громади майбутнього”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого тижня відбулися сесії обласних рад, міських рад, на яких були виділені кошти для територіальної оборони, для ресурсного забезпечення територіальної оборони”, - зазначив Тимошенко.

Як повідомлялося, Росія концентрує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих гарантіях безпеки з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Північноатлантичного альянсу від своєї політики безпеки.

Читайте також: Держава цьогоріч виділить 20 мільярдів для підтримки громад — Кирило Тимошенко

Росія вимагала у США і НАТО дати письмову відповідь на її пропозиції щодо «гарантій безпеки». Відповідь була отримана 26 січня. Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав ці відповіді загалом незадовільними, але уточнив, що діалог буде продовжено.

У разі відмови Заходу прийняти російські “пропозиції” кремлівська влада публічно погрожувала вжити заходів “військового та військово-технічного характеру”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-