Слідство призначило дві експертизи у справі вбивства Нігояна

Слідство призначило дві експертизи у справі вбивства Нігояна

Укрінформ
Слідство призначило дві експертизи у справі про вбивство Сергія Нігояна.

Про це в ході пресконференції сказав прокурор Денис Іванов, передає кореспондент Укрінформу.

“По справі Нігояна встановлені свідки і з ними проведений слідчий експеримент, всі первинні дані, які необхідні для встановлення можливих причетних осіб, механізми отримання тілесного ушкодження (у нього поранення в голову і груди, 4 поранення свинцевою картеччю, гладкоствольної зброї Форт, яка була споряджена свинцевою картеччю), всі ці матеріали були направлені на декілька експертиз. На сьогодні триває судова балістична і криміналістично-медична експертиза, яка повинна дати відповідь на питання щодо механізму завдання цього поранення. Після того, як ми отримаємо цю експертизу, ми зможемо відпрацьовувати конкретних працівників органів внутрішніх справ, які були присутні на той час на вулиці Грушевського. Нігоян отримав поранення на вулиці Грушевского”, - розповів Іванов.

Він додав, що по відеозапису був встановлений сектор, звідки був здійснений постріл.

Прокурор зазначив, що існує певна проблема в тому, що злочин був здійснений в темну пору доби, працівники правоохоронних органів були в балаклавах, без ідентифікуючих ознак.

Втім, за його словами, слідство встановило, які підрозділи знаходилися в той час на вул. Грушевського. За словами прокурора, є кілька слідчих версій - що постріл здійснив працівник правоохоронного органу, або цивільна особа, перевдягнута в правоохоронця. Іванов підтвердив, що постріл був здійснений з рушниці Форт-500, яка була на озброєнні лише у працівників правоохоронних органів.

“Основна версія — спричинення смерті працівниками правоохоронних органів, але це гладкоствольна зброя, це могла бути і гладкоствольна рушниця. На всі питання відповість судово-балістична експертиза”, - сказав Іванов.

Читайте також: Розстріл Майдану: завершили слідство проти двох екскерівників міліції

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня 2022 року заступник керівника управління у справах Майдану ДБР Артем Яблонський повідомив, що слідчі Державного бюро розслідувань встановили, що під час Революції гідності першим убили Юрія Вербицького, а не Сергія Нігояна, як вважали раніше.

Сергій Нігоян загинув 22 січня 2014 року від поранення свинцевою картеччю під час подій біля стадіону «Динамо» на Грушевського. Сергія було застрелено близько шостої ранку, в той момент ще тривало перемир'я між мітингувальниками та «Беркутом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-