Розстріл Майдану: завершили слідство проти двох екскерівників міліції

Розстріл Майдану: завершили слідство проти двох екскерівників міліції

Укрінформ
Правоохоронці завершили слідство стосовно експрацівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві та колишнього командира оперативної роти батальйону міліції особливого призначення «Беркут» у Харківській області, обвинувачуваних у злочинах проти Майдану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року підозрювані, виконуючи явно злочинний наказ керівництва з метою перешкоджання масовому руху учасників акцій протесту з Майдану Незалежності до Верховної Ради, біля якої було заплановано мітинг на підтримку змін до Конституції, а також переслідуючи ціль залякування населення та здійснення впливу на прийняття рішень об’єднаннями громадян, організували вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту та вбивств мітингувальників.

«Для цього вони, у співучасті з іншими керівниками «Беркута», за відсутності законних підстав, забезпечили протиправне невибіркове застосування співробітниками спеціальних засобів та вогнепальної зброї стосовно учасників зібрань громадян. Внаслідок таких дій експрацівників правоохоронних органів постраждало 110 осіб, в тому числі 3 особи загинуло», - повідомили в ОГП.

Після ознайомлення сторонами захисту із матеріалами провадження обвинувальні акти направлять до суду для розгляду по суті.

Читайте також: У Києві презентували документальну виставку про справи Майдану

Як повідомляв Укрінформ, вісім років тому, 18 лютого 2014 року, в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. В результаті протистоянь 18 лютого на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку, у Маріїнському парку та Майдані Незалежності загинуло 23 людини, а 509 отримали тілесні ушкодження, з них 37 – тяжкі, 85 – середньої тяжкості.

Загалом, за даними прокуратури, під час Революції Гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули в лютому 2014 року. Загиблих учасників акцій протесту називають Небесною Сотнею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-