Будівництво Музею Героїв Небесної Сотні планується почати восени – Ткаченко

Будівництво Музею Героїв Небесної Сотні планується почати восени – Ткаченко

Укрінформ
Восени 2022 року планується почати роботи з будівництва Музею Героїв Небесної Сотні.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

«18 лютого. Штурм Майдану. Сьогодні дата першого з трьох днів у 2014-му, який ми ніколи не забудемо. Українці заплатили дорогу ціну за можливість називати себе вільними. Події Революції Гідності, які розділили життя українців на «до» і «після» відбулися наче тільки вчора. Вони ще свіжі в пам’яті у кожного з нас. Увіковічити їх, віддати шану героям, які поклали свої життя за вільну Україну - є важливою місією держави», - заявив Ткаченко.

Він також повідомив, що сьогодні під керівництвом Президента Володимира Зеленського обговорювалося питання будівництва Музею Героїв Небесної Сотні.

«Цей музей - символічний проєкт. Він має нагадати нам з чого починалась боротьба за нашу свободу. Будівля стане не лише музейним простором, а важливим культурно-освітнім центром, місцем гуртування суспільства, місцем діалогу, дискусій, переосмислення історії та суспільного порозуміння», - заявив Ткаченко.

За його словами, будівництво музею важливе не тільки для громадян України, а й для зарубіжних гостей. Міністр зауважив, що музей наочно зможе продемонструвати та розповісти про вибір українського народу у 2014 році.

«У створення музею довга історія. Спочатку було визначення переможців конкурсу - проєктну пропозицію «Штурм пагорба» архітектурного бюро «Kleihues + Kleihues» з Берліну. Далі тривали перемовини щодо передачі документів Україні. Минулого року нам вдалося їх завершити, і документація була безкоштовно передана нам», - заявив Ткаченко.

Міністр також заначив, що у 2021 році було проведено тендер щодо початку проєктних робіт по створенню музею.

«Наразі тривають проєктні роботи, які будуть завершені цього літа. А вже восени 2022 року ми плануємо почати перші будівельні роботи по музею. Вартість будівництва може становити близько 1 млрд грн. Однак, точна сума буде визначена після завершення проектних робіт», - додав він.

Читайте також: Дробович сподівається, що Музей Революції Гідності почнуть будувати до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, вісім років тому, 18 лютого 2014 року, в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. В результаті протистоянь 18 лютого на вулицях Інститутській та Грушевського, Кріпосному провулку, у Маріїнському парку та Майдані Незалежності загинули 23 людини, а 509 отримали тілесні ушкодження, з них 37 - тяжкі, 85 - середньої тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-