Рада посилила захист дітей від продукції еротичного і сексуального характеру

Рада посилила захист дітей від продукції еротичного і сексуального характеру

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини".

За ухвалення відповідного законопроєкту №5330-1 в другому читанні та в цілому проголосували 344 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, відповідно до тексту документу, з метою захисту морального та фізичного життя дітей, зокрема, забороняється втягувати їх у діяльність із виробництва й обігу продукції сексуального чи еротичного характеру, порнографічних матеріалів, надання послуг, а також до організації й проведення видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру.

Крім того, закон забороняє розповсюджувати серед дітей продукції сексуального чи еротичного характеру, порнографічних матеріалів, надання послуг і проведення видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру. Також встановлюється заборона на використання образів дітей у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру.

Читайте також: До 12 років тюрми: Рада посилила покарання за дитячу порнографію

Окрім цього, забороняється виготовлення, зберігання, реклама, розповсюдження, придбання продукції, що містить дитячу порнографію, та відповідно ввезення, вивезення, транзит через територію України, поштова пересилка такої продукції.

Водночас законодавчий акт передбачає, що продукція сексуального чи еротичного характеру може розповсюджуватися лише за умови її недоступності дітям і ненав'язування споживачам. Така продукція може розповсюджуватися лише за умови герметичної упаковки, спеціального маркування і за наявності повідомлення "продукція сексуального характеру, продаж дітям заборонено".

Читайте також: В Україні запустили у тестовому режимі «реєстр педофілів»

Рішення щодо обмеження обігу матеріалів і продукції сексуального чи еротичного характеру за віковою ознакою ухвалюють органи державної влади та місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 липня 2021 року ухвалила в першому читанні "Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-