Парламент ухвалив закон щодо спорту ветеранів війни

Парламент ухвалив закон щодо спорту ветеранів війни

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів війни".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний проєкт №5526 у другому читанні підтримали 340 народних депутатів.

Згідно з документом, спорт ветеранів війни – це напрям спорту, що забезпечує залучення ветеранів війни та членів їхніх сімей до занять спортом з метою їх психологічної та соціальної адаптації, участь і підготовку спортивних команд ветеранів війни у всеукраїнських та міжнародних спортивних заходах.

Передбачається, що розвитком відповідного напряму займаються центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, членів сімей ветеранів та осіб, на яких поширюється чинність Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а також інші суб’єкти сфери фізичної культури і спорту.

Читайте також: Ветеранам-учасникам збірної Invictus Games вручили державні нагороди

Як повідомлялося, законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів України" ухвалено у першому читанні 8 вересня 2021 року.

В інтерв‘ю Укрінформу голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту, співавторка законопроєкту Ольга Саладуха заявила, що головною метою створення окремого виду спорту - спорту ветеранів війни є соціально-психологічна підтримка учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-