Ветеранам-учасникам збірної Invictus Games вручили державні нагороди

Ветеранам-учасникам збірної Invictus Games вручили державні нагороди

Фото
Укрінформ
Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна вручила державні нагороди та відомчі відзнаки ветеранам війни - учасникам української збірної Invictus Games різних років.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вручення державних нагород учасникам Invictus Games відбулося на території олімпійського навчально-спортивного центру Конча-Заспа у четвер.

"Мені надзвичайно приємно, що наші захисники, які виборювали незалежність України в боях з російською агресією, також є тими, хто долучився до такої прекрасної історії, як спорт. Нагороди для ветеранів - це визнання наших хлопців і дівчат, які стали на захист нашої незалежності й нашого суверенітету саме в той час, коли це було надзвичайно складно, коли в умовах початку російської агресії Росія робила все, щоб в нас не було армії, не було силового блоку. Але наш народ довів своїми діями, що навіть в таких умовах вміє перемагати. І це заслуга наших воїнів, наших представників силових відомств, наших добровольців, які стали на захист. І коли держава це визнає своїми відзнаками та нагородами, то це ще раз говорить про те, що громадянське суспільство, армія і держава - це єдина система, яка дозволяє нам бути незалежними та суверенними», - заявила Лапутіна.

Ветеранам війни - учасникам української збірної Invictus Games вручили державні нагороди / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Указом Президента України №26/2022 від 22 січня 2022 року орденами «За заслуги» ІІІ ступеня було нагороджено учасників збірної України на Іграх Нескорених 2018 року в Сіднеї: Гавриленко Олександр, Ільницький Сергій, Король Володимир, Оксентюк Богдан, Фіщук Денис, Шинкарюк Віктор.

Читайте також: Відбір до збірної Ігор Нескорених пройде у вересні - координатор

Відомчі нагороди - медаль «За поранення» - отримали учасники збірної України на Іграх Нескорених 2020 отримали Ковальський Павло та капітан збірної України на Іграх Нескорених 2022 року в Гаазі Рудий Іван.

Крім цього Лапутіна привітала українську збірну «Invictus Games» із завершенням навчально-тренувальних зборів з баскетболу на візках, які відбулися у межах підготовки до міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених», що пройдуть у квітні 2022 року в Гаазі (Королівство Нідерланди).

Invictus Games (Ігри Нескорених) – це міжнародні спортивні змагання за участі військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, захворювання чи поранення під час виконання службових обов’язків. Ігри заснував у 2014-му році британський принц Гаррі.

Читайте також: Ігри Нескорених 2023 року пройдуть у Дюссельдорфі - координатор

Мета змагань – сприяння розвитку та популяризація спорту, як дієвого засобу реабілітації серед поранених захисників, а також спонукати суспільство й державу створювати необхідні для цього умови.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв‘язку з карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2021 рік, а потім на 2022 рік.

Цьогоріч 20 українських військових і ветеранів, які входять до складу національної команди для участі в Invictus Games The Hague 2020, продемонструють свою силу волі та боротимуться за перемогу у 8 видах спорту, зокрема, у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука та баскетболі на візках.

Читайте також: Кабмін запровадив е-посвідчення ветерана, воно буде доступне в «Дії»

За час існування в Україні проєкт розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху повернення до мирного життя після війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-