Біля Офісу Президента студенти вимагають відставки Шкарлета

Біля Офісу Президента студенти вимагають відставки Шкарлета

Фото
Укрінформ
Біля Офісу Президента відбувається акція протесту, де студенти вимагають відставки міністра освіти й науки Сергія Шкарлета.

Участь у заході беруть близько 150 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля ОП студенти вимагають відставки Шкарлета / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Могилянка - це свобода", "Шкарлет тимчасовий, студентство назавжди" та інші. Також над ними майорять прапори України.

Студенти вишикувались перед входом до Офісу Президента з боку вулиці Інститутської. Крім того, поряд із ними знаходиться машина з гучномовцями, з якої виступають спікери.

Окрім відставки міністра Шкарлета, студенти також вимагають відставки ректора НАУ Максима Луцького. Як зазначають організатори, ректор не має права очолювати заклад вищої освіти, бо він підпадає під люстрацію за співпрацю з режимом Януковича.

Зокрема, участь у мітингу приймають студенти різних київських університетів: НаУКМА, КПІ, НАУ, КНУТШ та інші.

На місці події працює нацгвардія, поліція та поліція діалогу. Наразі ситуація спокійна.

Читайте також: Представники Могилянки звернулись до Венедіктової через зрив виборів ректора

Як повідомлялося, 4 лютого під будівлею Кабінету Міністрів проходила акція "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти також вимагали відставки міністра освіти.

1 лютого Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Читайте також: Український ПЕН вимагає від Міносвіти підписати контракт з обраним президентом Могилянки

Однак вже 3 лютого МОН скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-