SkyUp припиняє продаж квитків на три дні – лізингодавці вимагають повернути літаки у ЄС

SkyUp припиняє продаж квитків на три дні – лізингодавці вимагають повернути літаки у ЄС

Укрінформ
Українська авіакомпанія SkyUp тимчасово припинила продаж квитків на польоти з 14 по 16 лютого, тому що лізингодавці вимагають повернути літаки на територію ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SkyUp.

Зокрема зазначається, що 12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українським авіаперевізникам про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

"Таке рішення пов’язане з підвищеними ризиками початку бойових дій. Відповідно власники повітряних суден — лізингодавці — вимагають якомога скорішого повернення літаків на територію ЄС", - зауважують у компанії.

Рейс SkyUp PQ0902 Фуншал — Київ через вимоги лізингодавця був змушений здійснити посадку не в Україні, а в Кишиневі (Молдова), 175 пасажирів автобусами відправлено до Києва.

Наразі аналогічні вимоги про повернення літаків надходять від інших лізингодавців, зауважують в авіакомпанії.

"Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв’язання проблеми. Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації», - зазначив генеральний директор SkyUp Дмитро Сєроухов.

Про подальші дії SkyUp інформуватиме на офіційному сайті та каналах у соціальних мережах.

Як повідомлялося, виконувач обов'язків голови Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух) Андрій Ярмак поінформував, що передумов для закриття неба над Україною немає, український авіапростір безпечний для польотів.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що влада шукає рішення для підтримки авіаперевізників, у яких можуть виникати проблеми через страхові компанії щодо польотів у повітряному просторі України.

Міністерство інфраструктури України раніше заявило, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. У міністерстві наголосили, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-