Пасажирів рейсу SkyUp із Кишинева до Києва доставлять чотирма автобусами

Пасажирів рейсу SkyUp із Кишинева до Києва доставлять чотирма автобусами

Доповнено
Укрінформ
Посольство України в Молодові надає консульську допомогу пасажирам літака української авіакомпанії SkyUp, який здійснював рейс за маршрутом Мадейра-Київ, але був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорту Кишинева.

Як передає Укрінформ, про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Українські консули нині перебувають в аеропорту разом з громадянами, взаємодіють із авіатранспортними органами Молдови та підтримують зв‘язок із представниками авіакомпанії... Зараз готується доправлення українців до Києва наземним транспортом. Для цього до Кишинева вже прибути чотири автобуси. Впродовж години вони вирушать до України", - написав він.

Згодом речник МЗС оновив інформацію і повідомив, що завдяки злагодженій роботі консулів чотири автобуси з пасажирами рейсу авіакомпанії SkyUp, який здійснив екстрену посадку в Кишеневі, вирушили до України.

Ніколенко додав, що МЗС тримає ситуацію на особливому контролі.

Читайте також: В ООН кажуть, що не видавали розпоряджень про евакуацію своїх співробітників з України

"МЗС також готове надати максимальне сприяння компанії SkyUp, а також іншим українським авіаперевізникам, у вирішенні проблемних питань, пов’язаних зі здійсненням їхніх авіарейсів", - наголосив речник.

Як повідомляв Укрінформ, через вимоги власника повітряного судна літак авіакомпанії SkyUp, що виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва. Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту — в Кишиневі — та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-