В ООН кажуть, що не видавали розпоряджень про евакуацію своїх співробітників з України

В ООН кажуть, що не видавали розпоряджень про евакуацію своїх співробітників з України

Укрінформ
В Організації Об’єднаних Націй не видавали жодних розпоряджень щодо евакуації співробітників з України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це повідомив речник Генерального Секретаря ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу у п’ятницю.

На запитання журналістки АР, чи не збирається секретаріат ООН наслідувати приклад Державного департаменту США про відкривання частини свої співробітників з України у зв’язку з загрозою російського вторгнення, Дюжаррік сказав: «Наш персонал продовжує перебувати в Україні, і немає жодних змін у нашій позиції».

Читайте також: Заява про можливу евакуацію дипломатів є складовою наративу РФ про «наступ України» - Кулеба

Раніше він зазначав, що Генсек ООН Антоніу Гутерреш наголошує на необхідності дипломатичного розв’язання кризи між Росією та Україною і що будь-яке порушення кордонів суверенної держави суперечить міжнародному праву.

Читайте також: ЄС продовжує нормальну діяльність в Україні, як це було раніше - речник

Як повідомлялося, Держдеп заявляв про відкликання частини співробітників дипмісій, а президент США Джо Байден закликав громадян США невідкладно залишити територію України. Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що заклик Байдена до американців не свідчить про радикальну зміну безпекові ситуації довкола нашої країни.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-