Заява про можливу евакуацію дипломатів є складовою наративу РФ про «наступ України» - Кулеба

Заява про можливу евакуацію дипломатів є складовою наративу РФ про «наступ України» - Кулеба

Укрінформ
Заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про можливість евакуації частини російських дипломатів з України є складовою поширюваного Росією наративу про «підготовку України до наступальних операцій» і спробою перекласти відповідальність за ескалацію на іншу сторону.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цю заяву (Лаврова – ред.) потрібно розглядати в контексті поширюваного Росією наративу про те, що саме Україна готує якісь агресивні дії, якісь наступальні операції. Тому вони намагаються таким чином продемонструвати, що їхні дипломати знаходяться в небезпеці, і вони потребують захисту. Все це зараз така гра наративів, боротьба за те, хто переможе у грі з назвою «хто винен»", - сказав Кулеба.

Він також привернув увагу до того, що Росія розпочала чергову хвилю звинувачень на адресу України у начебто підготовці наступу і провокацій.

Читайте також: Кулеба не бачить нічого нового у заклику Байдена до американців залишити Україну

«Я хочу абсолютно офіційно заявити, що жодних наступальних дій Україна не планує, жодні провокації нам не потрібні. Всі ці повідомлення з російського боку спрямовані на нагнітання емоційного стану і спроби перекладання відповідальності на Україну», - підкреслив очільник МЗС.

За його словами, наразі завдяки роботі українських дипломатів у наших партнерів є чітке розуміння, що відповідальною за нинішню ескалацію є Росія.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після завершення переговорів з головою МЗС Великої Британії Елізабет Трасс заявив, що в Москві не виключають можливості часткової евакуації неосновного дипломатичного персоналу з України на фоні аналогічних дій Сполучених Штатів Америки та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-